Naujienos

Kankale (Cancale)- Prancūzijos "austrių sostinė"
Kankalės (Cancale) miestelis įsikūręs Prancūzijos šiaurės- vakarų pakrantėje, šimtmečius buvo laikomas šalies „austrių sostine“. Sakoma, kad tai geriausios austrės visoje Europoje. Priešais vaizdingą miestelį plyti dumblinos lygumos, kurias reguliariai skalauja dideli potvyniai ir atoslūgiai. Potvynių srovės iš vandenyno atneša galybę maistingųjų medžiagų. Tai puikios sąlygos augti austrėms. XXa pradžios nuotrauka mums pasakoja apie Cancale‘s gyvent..
Komentarų: 0
Keptos austrės su miško grybų ragu
Gaminimo laikas: 40  min; Skirta keturiems asmenims; Sudėtingumas: lengva.   Produktai, kurių reikės: Šviežios austrės (24 vnt); Aioli padažui: Dvi skiltelės česnako; 2 didelių kiaušinių tryniai; 2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių; Druskos; 1 šaukšto „extra-virgin“ alyvuogių aliejaus. Ragu: 1 puodelis plonai pjaustytos rūkytos šoninės; 1 arba 2 šalotiniai svogūnėliai; 1..
Komentarų: 0
Kviestiniams svečiams – prabangus austrių ir šampano vakarėlis
Trečiadienio vakarą sostinės senamiestyje esančiame restorane „Ramada“ padvelkė Atlanto vandenynu ir prabangos dvasia. Stilistas Mantas Petruškevičius ir verslininkė Rasa Arlauskienė drauge su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija nusprendė iškilmingai paminėti austrių sezono atidarymą, kuris tęsis iki pat balandžio mėnesio. Prancūziška elegancija dvelkianti aplinka, prabangus šampanas ir šviežios austrių geldelės. Visu tuo galėjo mėgautis kone 80 kv..
Komentarų: 0
Jūra dvelkiantys delikatesai į Lietuvą atskraidinami lėktuvu
Šviežia austrė, lašelis citrinų sulčių, ir gomuriu lengvai slystantis gardumynas ima žadinti aistras. Austrės – vienas žinomiausių afrodiziakų. Vilniuje, kaip ir visame pasaulyje, ką tik prasidėjęs austrių sezonas kviečia paragauti vienų populiariausių jūrų gėrybių. Į Lietuvą šios gėrybės atskraidinamos lėktuvu.   Austrių skanavimo ritualas turi senas tradicijas. Vienas pirmųjų Lietuvoje austres pradėjęs tiekti „Marche de Provence“ vadovas ..
Komentarų: 0
Austrių sezonas Lietuvoje - tai skamba kiek ekscentriškai, nes gyvename ne prie Viduržemio jūros, ir negalime pasigirti, kad vandenynas skalauja mūsų krantus. Tiesa, austrės Baltijos jūroje nesidaugina, matyt, dėl to šie brangūs ir būtinai švieži dvigeldžiai moliuskai yra išskirtinis patiekalas - dabar jau madingas ir Lietuvos aukštuomenės vakarėliuose. Kuo ypatingos austrės ir ar tikrai jos padeda išlaikyti aistrą? Lietuvoje gyvenanti bajorų palikuonė Edita Von Grotth..
Komentarų: 0
Austrės – ambrozija, prieinama ir mirtingiesiems
Jau nuo seno austrės yra laikomos didžiausiu delikatesu, o apie jas sklando daug legendų. Sakoma, kad Kazanovos pajėgumo paslaptis buvo pusryčiams suvalgomos penkiasdešimt austrių. Taip pat sklando gandai, kad Prancūzijos karalius Henrikas I mirė meilės akto metu, kai per vakarienę persivalgė geismą žadinančių moliuskų. Visi šie gandai sukelia daug diskusijų, tačiau niekam nekyla abejonių dėl austrių išskirtinumo. Kuo šios jūrų gėrybės yra ypatingos, klausiame aus..
Komentarų: 0
Kaip valgyti austres?
  Daugelis šalių gali pasiūlyti puikių austrių: Amerika, Prancūzija, Japonija, Britanija, Airija, Kanada... Lietuvoje dažniausiai prekiaujama austrėmis, kurios yra išaugintos Prancūzijoje. Anot R. Reklaičio, mūsų šalyje siūlomos austrės yra kokybiškos, tačiau gali pasitaikyti visko. Todėl prieš pradėdami atidarinėti šviežias austres, įsitikinkite, ar jos yra gyvos. Jei geldelė pravira – austrės vartoti negalima. Pabeldus į pravertą geldelę ji turė..
Komentarų: 0
Apkeptos austrės su Balzamiko padažu
Ingredientai: Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų 4 v.š. miltų 1 nedidelis svogūnas 1 a.š. kaparėlių  Alyvuogių aliejaus 6 a. š. balzaminio acto Mėgiamų salotų lapų Atidaryti šviežias austres, nupilti skystį. Lėkštėje išdelioti tuščias geldeles, uždėti ant jų salotų lapų. Tiek ingredientų užtenka 24 austr..
Komentarų: 0
Apkeptos austrės
  Ingredientai: 24 austrės 50 - 75 g. sviesto 1 valgomasis šaukštas šviežių kapotų petražolių 50 g. tarkuoto kieto sūrio šviežių pjaustytų krapų garstyčių česnakų džiuvėsėlių keli citrinos griežinėliai druskos ir pipirų   Kruopščiai nuvalykite austres, atidarykite jų geldeles, išpilkite skystį, tada išimkite jas iš geldelių ir vėl nuplaukite. Keptuvėje pakaitinkite svi..
Komentarų: 0
  Ingredientai: 4 bandelės 110 g. sviesto 12 šviežių austrių (Creuses) Druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai Muskatas 150 ml. riebios grietinėlės Šlakelis citrinos sulčių   Bandeles perpjauti įstrižai, išimti didžiąją dalį jos vidaus. Pusę sviesto kiekio išlydyti keptuvėje ir supilti jį į išskobtą bandelių vidų. Sudėti bandeles su sviestu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir dėt..
Komentarų: 0
Britas pirktoje austrėje rado retą perlą
Didžiojoje Britanijoje gyvenantis Jamesas Humphriesas (34) norėdamas „išsigydyti“ pagirias ir nepakeliamą galvos skausmą nusprendė iš vietinių prekeivių įsigyti austrių. Sandėlyje vadybininku dirbantis britas bevalgydamas austres burnoje pajuto kietą kamuoliuką, vyriškis iš pradžių pagalvojo, kad jam iš danties iškrito plomba. Išspjovęs apvalų perlą J.Humphriesas gerokai nustebo, rašo „The Telegraph“. Ekspertų tikinimu, šis radinys yra nepaprastai re..
Komentarų: 0